Aspecte mai Puţin Cunoscute despre Pedichiură

Metodă de Relaxare
şi de Îngrijire

Pedichiura este o foarte bună metodă de relaxare şi de îngrijire a picioarelor. Membrele inferioare sunt părţi ale corpului care au nevoie de atenţie, mersul pe jos şi încălţămintea mai mult sau mai puțin potrivită formelor plantare lăsându-şi în mod neplăcut amprenta asupra lor.
Pedichiura este o procedură relativ simplă ce include tăierea, pilirea şi îngrijirea unghiilor, masaj şi o cremă de hidratare pentru picioare. De asemenea, pedichiura SPA reprezintă o alternativă de răsfăț foarte căutată de doamne, mai ales pentru efectul revigorant asupra picioarelor.
Este clar că fiecare femeie care se respectă işi doreşte să aibă picioare îngrijite însă, mai presus de culoarea și forma unghiilor, trebuie să te asiguri că în urma unei pedichiuri picioarele tale sunt mai curate și mai igienizate.

cursuri-manichiura-pedichiura-styllia

În cazul în care obișnuiești să îți faci pedichiura la salon, ar trebui să știi următoarele aspecte:

1. Vasele cu apă în care îți înmoi picioarele trebuie sterilizate după fiecare client. Dacă nu ai încredere deplină în calitatea serviciilor, roagă manichiurista să utilizeze agent de sterilizare în fața ta pentru stergerea cuvei și să folosească sacii de plastic speciali pentru pedichiură.

2. Folosirea sării de baie pentru relaxare în apă este, de asemenea, recomandată în cadrul procedurii. Roagă manichiurista să folosească sare cu uleiuri de levănțică. Are efect calmant și decongestionează picioarele umflate.

cursuri-acreditate-manichiura-pedichiura-styllia

Ai Grijă la Rănile Superficiale

3. În majoritatea țărilor utilizarea briceagului la pedichiură este interzisă. Utilizarea briceagului poate provoca tăieturi, fapt care te expune la infecții. Pentru a preveni infecțiile, evită acest lucru acasă. Nu îți rade picioarele cu două zile înainte de a merge la pediciură. De asemenea, evită mersul la salon dacă ai răni superficiale sau zgârieturi. Astfel bacteriile pot pătrunde în sânge foarte ușor, iar tu te poți alege cu probleme grave.

Echivalentul Reflexologiei

4. Se spune că o ședință de pedichiură poate fi echivalentul unei ședințe de reflexologie, dacă este făcută corect. Tehniciana îți poate masa picioarele și poate transforma experiența unei pedichiuri într-una foarte relaxantă. Durata unui masaj al tălpilor în cadrul unei pedichiuri este de aproximativ 10 minute.

5. Să îți aduci ustensilele personale la salon nu este neaparat mai sigur. Cel mai probabil, nu ai dispozitivele necesare pentru a steriliza ustensilele proprii de fiecare dată când le folosești. Așa că cel mai indicat este să te bazezi pe cele de la salon, deoarece acestea sunt sterilizate corespunzător și sunt de multe ori mai sigure decât ale tale.

Ce să Faci după Ședința
de Pedichiură

6. După o ședință de pedichiură, prelungește efectele emoliente prin folosirea unei creme hidratante înainte de culcare, masând ușor tălpile și degetele de la picioare.

7. Și încă un mic truc pentru persoanele care folosesc încălțăminte sport – pudrați interiorul acestora cu bicarbonat de sodiu. Are rolul de a dezodoriza, a elimina umezeala și bacteriile care pot afecta sănătatea picioarelor.

cursuri-anc-manichiura-pedichiura-styllia

Latest News