Ce tunsoare ti se potriveste in functie de forma fetei

Forma Fetei si Noua Tunsoare

Cand te hotarasti sa-ti schimbi tunsoarea, trebuie sa iei in considerare, in primul rand, forma fetei. Alte considerente pe care nu trebuie sa le treci cu vederea sunt tipul si textura firului de par.

Multe femei isi schimba coafura conform celor mai noi tendinte, in timp ce altele isi pastreaza aceeasi tunsoare, caci fiecare persoana are propria forma a fetei, propriul tip si culoare a parului. Poti alege sa-ti schimbi coafura in functie de ocazie.

Iata cum sa faci alegerea potrivita in functie de forma fetei:

tunsori forma fetei styllia

Tunsoarea pentru fata patrata

Femeile care au maxilarul evidentiat, ar putea  opta pentru tunsoarea in scari, de preferat una cu par ondulat, care distrage atentia de la trasaturile puternice si le “indulceste”. De asemenea, se potriveste un stil cu carare intr-o parte si cu parul mai lung la spate.

Cararea pe mijloc trebuie evitata, la fel ca si parul tuns drept, pe langa linia maxilarului, sau bretonul scurt. Aceste linii geometrice vor accentua si mai mult structura puternica a fetei.

tip de tunsoare styllia

Tunsoarea pentru fata ovala

Daca ai fata ovala esti o norocoasa, fiindca aceasta este considerata, de catre specialisti, forma ideala. Aceasta forma iti ofera avantajul de a purta orice fel de tunsoare. Fetele ovale sunt perfecte pentru coafuri si lasa mult loc pentru experimente. Totusi, conteaza si calitatea firului de par: subtire, des, ondulat, drept, matasos etc.

Coafuri pentru fata rotunda

Daca te incadrezi in aceasta categorie, scopul tau este sa creezi iluzia optica de alungire si sa domolesti liniile curbe. In acest sens, trebuie sa creezi cat mai putin volum in jurul fetei.

Poti alege o coafura in trepte, care alungeste fata, cu o taietura scurta, care o va face sa para mai subtire. Ai putea da mai mult volum in partea de sus, pentru acelasi efect. Evita tepii si orice fel de tunsoare care accentueaza sau da volum in lateral.

Tunsoarea pentru fata alungita

Femeile care au fata alungita, pot alege o tunsoate in trepte sau un bob, pentru a crea linii orizontale. Boburile ondulate echilibreaza o fata alungita. Ar fi bine sa dai volum lateral si sa eviti tunsorile scurte, boburile pana la baza fetei sau cele care dau inaltime in partea de sus a capului.

De asemenea, fetele in forma de inima ar trebui sa opteze pentru o lungime care incadreaza maxilarele si sa evite tunsorile scurte la spate.

Cert este ca un hair stylist priceput iti va recomanda tunsoarea potrivita tinand cont de aceste aspecte cat si de altele, pe care nu l-am enumerat in acest articol.

tipuri de tunsori styllia

Latest News