Cele mai bune exerciţii fizice în aer liber pentru o sănătate de fier şi un corp armonios

Mișcarea în Aer Liber

Fiecare dintre noi ştim faptul că exerciţiile fizice sunt extrem de importante pentru sănătatea organismului. Acestea ne ajută să avem un corp frumos, să ne simţim mai bine şi să trăim mai mult.

Foarte multe persoane asociază mişcarea fizică cu mersul la sală, însă mai multe beneficii are mişcarea în aer liber. În sala de sport ai, în general, toate condiţiile, dar fiind închis între patru pereţi, aerul de acolo este mai rarefiat şi astfel nu îţi oxigenează creierul atât de bine, încât oganismul să funcţioneze la capacitate maximă.

Iata câteva activităţi cardio în aer liber care te vor face să te simţi mult mai bine:

miscare-in-natura-styllia-iasi

Alergatul

Alergatul este unul din cele mai recomandate exerciţii cardio pe care le poţi face. Poţi alerga aproape oriunde, dar cel mai indicat este să alergi în parc sau, eventual, dacă există posibilitatea, prin pădure sau prin locurile special amenajate și ferite de aglomeraţia marilor bulevarde. Este indicat să alergi de cel puţin două ori pe săptămână, timp de minim 30 de minute. Este şi mai distractiv şi antrenant să-ţi iei un prieten cu tine.

mers-pe-bicicleta-styllia-iasi

Drumeţiile la munte

Nu cred că există un loc mai indicat unde să te relaxezi, să alergi şi să te umpli de energie, cum este muntele. Aerul curat de munte este extraordinar pentru organism, iar drumeţiile pe o potecă ascunsă sau alergatul, de care ai atâta nevoie pentru tonifierea muşchilor, îţi vor creşte rezistenţa la efort. Aşadar, când ai un weekend liber, profită şi da o fuga la munte.

Urcatul şi coborâtul scărilor

Sunt zile în care nu avem chef nici de sală, nici de alte activităţi fizice, însă nu trebuie să abandonăm lupta cu noi înşine.

Un exerciţiu simplu, dar cu un efect benefic asupra sănătăţii noastre, îl reprezintă urcatul şi coborâtul scărilor. Acest lucru îl putem face aproape oriunde găsim scări – în parc, pe stadion, sau în blocul în care locuim.

Sportul în echipă

Dacă îţi place fotbalul, baschetul, tenisul sau oricare alt sport de echipă, află că acestea sunt o variantă de antrenamente cardio eficiente şi pe deasupra distractive. Aceste sporturi te solicită intens câteva zeci de minute bune.

Mersul pe bicicletă

Nu în ultimul rând, mersul pe bicicletă modelează muşchii şi arde caloriile, fiind asemenea unei serii de exerciţii cardio. Este de ajuns să ieşi la o plimbare seara sau dimineaţa, şi te vei elibera de stresul acumulat peste zi, astfel încât să ai şi un somn odihnitor. Există şi bicicletele de cameră, care işi oferă confortul casei însă, după cum spuneam şi la începutul articolului, te privează de aerul curat de afară.

drumetie-in-natura-styllia-iasi

Latest News