Expunerea la Soare Poate Duce la Apariţia Petelor de Bătrâneţe

Petele Pigmentare

Petele pigmentare de bătrâneţe nu prezintă deloc un aspect plăcut. Aceste pete apar, în general, după vârsta de 40 de ani şi pot avea diferite dimensiuni şi diferite nuanţe de maro. De obicei, pot fi observate pe faţă, gât şi mâini, zonele cel mai des expuse la soare.

pete-soare-styllia

Dacă noi le numim pete de bătrâneţe, specialiştii le numesc lentigo. Lentigo este unul din semnele instalării bătrâneţii, fiind pete pigmentate ce apar în timp, şi după cum spuneam, se datorează agresiunilor solare.

Expunerea la soare poate determina apariţia acestor pete de bătrâneţe şi la vârste mai tinere, de circa 30 de ani, în cazul în care cel sau cea în cauză s-a expus excesiv la soare.

Iată ce trebuie să faceţi pentru a va proteja de aceste pete inestetice:

Protejaţi-vă de
razele ultraviolete

Primul şi cel mai important pas este acela de a vă expune cât mai puţin razelor soarelui, iar în cazul în care ajungeţi să o faceţi, este indicat să folosiţi o cremă cu efect de ecranare. Aceste creme sunt folositoare chiar dacă aveţi deja pete, pentru că vor opri creşterea în intensitate a culorii acestora.

Pe lângă toate acestea, ele au rolul de a stopa apariţia altor pete. În momentul în care vă veţi expune la soare, este indicat să purtaţi pălării realizate din bumbac, iar la acestea, marginile ar trebui să acopere faţa şi gâtul.

Balsamul cu efect
de ecranare

Petele de bătrâneţe pot să apară şi în zona buzelor, astfel, în momentul în care vă expuneţi razelor soarelui aplicaţi pe buze ruj sau balsam cu efect de ecranare şi factor de protecţie peste cincisprezece.

Evitaţi expunerea la soare în orele când acesta arde cel mai tare

Nu uitaţi că radiaţiile ultraviolete sunt deosebit de intense între orele 10 şi 16 pe timpul verii şi între 10 şi 14 pe timpul primăverii şi toamnei. Recomandarea specialiştilor este aceea de a nu vă expune soarelui în aceste intervale.

Cum se pot elimina
petele deja existente

Hidrochinona este o substanţa din anumite preparate, care vă poate ajuta la decolorarea petelor şi poate chiar să le facă să dispară. Este bine să citiţi eticheta produsului înainte de a-l utiliza şi nu vă aşteptaţi să obţineţi efecte imediate, deoarece este nevoie de cel puţin jumătate de an.

Pentru un tratament cât mai adecvat şi mai eficient tenului tău, este indicat să consulţi un medic dermatolog, care cu siguranţă va găsi soluţia cea mai bună în rezolvarea acestei probleme.

lentigo-styllia

Aticol preluat după www.greatthingsfirst.com.

Latest News