Lipsa somnului ne face
mai puţin atractivi

Efectele Lipsei Somnului

Nu reprezintă o noutate faptul că somnul joacă un rol vital pentru sănătatea noastră. Dacă oferim organismului suficientă odihnă în momentele potrivite, ne protejează sănătatea mentală, sănătatea fizică, precum şi calitatea vieţii. Felul în care ne simţim pe parcursul zilei depinde în mare parte de ceea ce se întâmplă în timp ce dormim. În timpul somnului, corpul nostru lucrează pentru sănătatea creierului şi funcţiilor lui.

somn-atractivitate-styllia

Pe lângă toate acestea, oamenii de ştiinţă ne atenţionează că lipsa somnului ne poate face mai puţin atractivi, deoarece schimbă înfăţişarea umană, aceasta fiind percepută ca neatractivă şi bolnavă.

lipsa-somnului-styllia-iasi

Studii Asupra Numărului Orelor de Somn

Cercetătorii au fotografiat 25 de bărbaţi şi femei fără machiaj, în cadrul unui studiu. În primul set de fotografii, studenţii au dormit opt ore pe noapte timp de două nopţi consecutiv. În a doua serie au fost restricţionaţi la patru ore de somn, timp de două nopţi.

Fotografiile au fost prezentate, mai apoi, unui grup de 122 de persoane care a răspuns dacă doreşte să socializeze cu persoanele din imagini. Alte criterii notate au fost atractivitatea, sănătatea, oboseala şi încrederea pe care o emană. Persoanele care păreau mult mai obosite în imagini au obţinut punctajele cele mai mici, cu excepţia încrederii.

Efectele Asupra Înfățișării și Asupra Vieții Sociale

Cercetătorii au descoperit că persoanele evită să intre în contact cu indivizii care păreau adormiţi, pentru evitarea contactului cu persoanele care au o înfăţişare bolnăvicioasă.

Concluzii

Practic, studiul a reliefat faptul ca aspectul nesănătos, fie că este din cauza lipsei somnului sau din cauza altor afecţiuni, ar putea activa mecanismele de evitare a bolilor la alte persoane.

lipsa-somnului-efecte-styllia

Latest News

masaj cosmetic fata styllia

Beneficiile Masajului Facial

Beneficiile Masajului Facial Tratament și Prevenție Obiceiul sănătos al tratamentului cosmetic însoțit de masajul facial executat de o cosmeticiană pricepută se reflectă întotdeauna pe chipul

Read More »
airbrush makeup styllia class

Ce este machiajul Airbrush?

Ce este machiajul Airbrush? Branduri Airbrush Câteva dintre numele remunite ce produc echipament şi produse speciale pentru tehnica Airbrush sunt: Dinair, Tempu, Kett, OCC .

Read More »