Oamenii de ştiinţă ne dezvăluie legătura dintre machiaj şi starea de sănătate

Ritualuri zilnice de frumusețe

Creierul uman este extrem de complex, astfel că starea noastră de sănătate este în strânsă legătură cu anumiţi factori, printre care şi ritualurile zilnice. Acestea par să fie extrem de importante pentru echilibrul nostru emoţional.

machiaj-styllia

Studii de 20 de ani

Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu care s-a întins pe o perioadă de aproximativ 20 de ani. În urma acestuia s-a descoperit o legătură puternică între atenţia acordată regimului de înfrumuseţare şi beneficiile pe termen lung pentru starea generală de sănătate.

Practic, specialiştii susţin că micile ritualuri care ne permit să avem grijă de frumuseţea noastră nu ar trebuie văzute ca plăceri vinovate. Mai mult, acestea ne-ar putea ajuta să trăim o viaţă mai lungă şi mai plină de vitalitate. Cercetarea s-a concentrat asupra conceptului de bunăstare emoţională şi a legăturii cu rutina de îngrijire.

Machiajul și Mintea

Oamenii de ştiinţă oferă ca exemplu momentul în care femeile se dau cu ruj înainte de o întâlnire. Imediat după ce îl aplică şi se uită în oglindă, încep să se simtă diferit, să se gândească la alte lucruri, iar comportamentul şi interacţiunile cu cei din jurul se schimbă. Încrederea în sine şi optimismul conduc la bunăstare emoţională, care a fost asociată cu o alimentaţie mai sănătoasă, un somn mai liniştit şi un sistem imunitar mai puternic.

iasi-make-up

Accent pe relaxare

Pe lângă toate aceste aspecte, cercetătorii susţin că dacă punem accent pe momentele de relaxare putem încetini procesul de îmbătrânire. Practic, unul dintre cele mai importante beneficii ale momentelor de relaxare implică reducerea stresului prin diminuarea nivelului de cortizol, un hormon care are un impact semnificativ asupra sănătăţii.

makeup-iasi

Latest News