Modalități de a Reface Tonicitatea Pielii - Partea I

Elasticitatea Tenului

Dacă pielea feței devine flască și ridurile se accentuează pe zi ce trece, nu alergați la primul magazin de cosmetice să cumpărați exfoliant și creme scumpe. Iată câteva modalități ieftine și cu efect garantat pentru a vă rezolva problema.

elasticitatea-pielii-masti

Gel de aloe vera și o lingură cu miere de albine și maioneză

Cunoscută pentru proprietățile medicinale, aloe vera este bogată în acid malic, substanță cunoscută pentru refacerea elasticității pielii și menținerea aspectului tânăr. De asemenea, are proprietăți hidratante puternice și accelerează refacerea pielii.

Răzuiți gel pe pe frunzele de aloe, amestecați în cantități egale gel, miere și maioneză și aplicați pe față. Lăsați această mască să se usuce și apoi clătiți. Folosiți masca o dată pe săptămână și veți observa schimbări remarcabile la pielea  voastră.

Mască din albuș de ou și miere de albine

Când vine vorba despre îngrijirea pielii, oul este practic omnipotent. Proteina din albumina oului ajută la întărirea elasticitații pielii și refacerea celulelor distruse de diverși factori. Mierea, pe de altă parte, reface nivelul de hidratare a pielii șii aduce surplus de antioxidanți necesari regenerării tisulare. Masca nr. 2 este probabil remediul cel mai puternic din lista celor 20.

Bateți albușul de la un ou și adăugați două linguri cu miere. Mixtura aplicați-o de jos în sus (de la bărbie sprre frunte) și cu mișcări circulare folosindu-vă de o pensulă de fond de ten. Lasați masca să acționeze 15 – 20 de minute după care clătiți fața cu apă călduță. Folosiți masca o dată pe săptămână și pielea voastră va deveni mai fermă pe o perioadă mai lungă de timp.

Mască cu miere
de albine și lapte

Tot de la experți aflăm că aplicarea laptelui pe fașă și pe gât are efecte extraordinare. Acidul lactic ajută la eliminearea celulelor moarte și reface pielea, uniformizând culoarea și redând prospețimea. 

Atenție – foloșiți lapte crud, neprocesat (nepasteurizat) deoarece conținutul de nutrienți este mai mare și vor hrăni pielea mai intens și aceasta va deveni strălucitoare chiar și în condițiile unui regim de viață cu stres sau în zone cu poluare.

Aveți nevoie de o jumătate de ceașcă cu lapte, o lingură cu miere și 4-5 picături de vitamina E uleioasă. Amestecați continuu, până cele trei ingrediente devin o pastă mai fluidă. Aplicați cu generozitate pe față și pe gât, lasați să acționeze 20 de minute și apoi clătiți. Veți observa efectele foarte curând.

Terapia de hidratare
cu alaun

Una dintre cele mai versatile substanțe chimice cunoscute de către om este alaunul.

Cu putenic potențial de hidratare, poate fi utilizat singur sau în măști care vor reface tonicitatea pielii. Este și un foarte bun deodorant. De asemenea, acționează ca astringent și reduce mărimea porilor. Oprește din evoluție formarea ridurilor.

Aveți nevoie de una sau două bucăți de alaun. Afundați o bucată de alaun în apă, apoi frecați ușor fața. Clătiți după 20 de minute. Dacă simțiți că pielea se strânge, aplicați o cremă hidratantă.

Succes la înfrumusețare!!!

elasticitatea-pielii-masca

Aticol preluat după www.greatthingsfirst.com.

Latest News