Un Ten Mereu Tânăr
Dacă pielea feței devine flască și ridurile se accentuează pe zi ce trece, nu alergați la primul magazin de cosmetice să cumpărați exfoliant și creme scumpe.
Iată câteva modalități ieftine și cu efect garantat pentru a vă rezolva problema.
Pudra din lemn de santal
Calităţile pudrei din lemnul de santal reprezintă un factor cheie care protejează pielea de îmbătrânirea prematură. Această pudra are proprietăți de calmare, hidratând pielea în profunzime. De asemenea, ajută și la eliminarea semnelor inestetice cauzate de bronzare, acnee și îmbătrânire.
Pe lângă toate acestea, pasta din lemn de santal, reface tonicitatea pielii diminuând ridurile existente. Aceasta poate fi combinată cu alte uleiuri hidratante pentru a spori sănătatea şi frumuseţea pielii. Pentru a prepara masca aveţi nevoie şi de apă de trandafir.
Combinați apa de trandafir și pulberea de lemn de santal într-un raport de 1: 1 si aplicați uniform pe fața și gât. Odată ce pasta se usucă, clătiți cu apă rece.
Masca cu castraveţi
Acestă legumă răcoroasă, care aparţine familiei pepenilor, funcționează minunat atunci cand este aplicată pe piele. Considerat a fi unul dintre cele mai eficiente tonere pentru pielea feței, castravetele are un efect revigorant asupra pielii, iar beneficiile nu se opresc aici. Compoziţia sa este bogată în minerale precum potasiu și mangan, care elimină cercurile întunecate și reduc semnele comune ale îmbătrânirii, inclusiv liniile fine şi ridurile deranjante ale pielii.
Iată trei remedii puternice pentru îngrijirea pielii care implică castraveții:
Stoarceţi sucul unui castrevete după ce ulterior l-aţi răcit în frigider, spre exemplu. Aplicați sucul pe toată fața și lăsați-l până se usucă. După aceea, clătiți cu apă caldă. Urmați acest tratament zilnic pentru a obține o piele fină, radiantă și fermă.
Amestecaţi piureul de la un castravete cu o lingură de iaurt. Aplicați acest amestec pe fața și gât și lăsați-l să stea timp de aproximativ 15 minute. Spălați-l cu apă călduță. Repetați procesul de trei ori pe săptămână si rezultatele nu vor întârzia să apară.
De asemenea, puteți face o mască de față dintr-un ou alb, cinci-șase picături de ulei de vitamina E și trei linguri de suc de castravete. Aplicați această mască pe piele și lăsați-o câteva minute înainte de a o clăti cu apă.
Masca cu faină de năut şi smântană
Deşi ne putem duce uşor cu gândul la mâncare, amestecul dintre făina de naut şi smântana proaspătă este important pentru întreţinerea pielii. Făina de năut este recunoscută pentru faptul că oferă tonicitate tenului, eliminâd coşurile şi pielea moartă. Smântâna, pe de altă parte, revitalizează pielea și îmbunătățește circulația sângelui, ajutându-o astfel să-şi mențină o textură fermă.
Pentru a prepara masca ai nevoie de o lingură de făină de năut şi o lingură de smântână proaspătă. După aplicare, așteptați până se usucă și apoi clătiţi bine.
Masca cu miere şi afine
Afinele sunt pline de vitamine, fitochimice, antioxidanți și o gamă impresionantă de minerale care luptă împotriva stresului oxidativ, reduc slăbiciunea pielii și acționează ca un puternic revitalizant pentru piele. Împreună cu mierea de albine, afinele curăţă pielea și elimină semnele vizibile de îmbătrânire.
Pentru a prepara masca ai nevoie de două linguri de miere şi o jumătate de pahar de afine. Amestecaţi afinele într-un blender până obţineţi o pastă omogenă, după care aplicaţi-o pe faţă, însa, nu înainte de a aplica mierea de albine.
Păstrați masca pe faţă timp de 30 de minute și apoi clătiți cu apă călduță. Veți observa imediat o diferență semnificativă în textura pielii, după una sau două aplicații.